لیست اختراعات سيد هادي طبائيان
قديمي ترين نوع خوردگي شناخته شده توسط بشر، تخريب سازه ها در برابر اتمسفر محيطي آن ها مي باشد. كاربرد وسيع انواع سازه ها در برابر اتمسفر باعث شده است كه خوردگي اتمسفري به عنوان مهمترين و گسترده ترين نوع خوردگي شناخته شود. متغيرهاي زيادي بر مكانيزم خوردگي اتمسفري تأثير مي گذارند. پيچيدگي اين متغيرها و نيز سينيتيك انجام اين خوردگي سبب شده تا تمامي خصوصيات آن شناخته نشود. خوردگي اتمسفري سالانه هزينه هاي زيادي در بخش هاي مختلف صنعت ايران بر جاي مي گذارد. آمار مشخصي در ايران از مقدار دقيق اين خسارت وجود ندارد ولي عموما براي كشورهاي در حال توسعه 5% از توليد ناخالص ملي (gross NationalProcuct) را به عنوان خسارت خوردگي در نظر مي گيرند. طبق آمار اعلام شده توسط بانك مركزي ايران توليد ناخالص ملي در سال 79 به طور تقريبي 550 ترليون ريال بوده كه 5% آن يعني 2750 ميليارد تومان خسارت خوردگي مي باشد و در حدود 1375 ميليارد تومان سهم خسارت خوردگي اتمسفري مي باشد. در اين اختراع شيوه اي نوين براي تست خوردگي اتمسفري طراحي و تجهيزات آن نيز ساخته شد. از قابليت هاي اين تست اينست كه مي توان با توجه به تغيير وزن فلز در محيط خورنده، سرعت خوردگي را بررسي و عمر قطعه را در اين محيط پيش بيني كرد. لذا امكان استفاده از دو محيط گازي و مايع و امكان و بررسي سرعت خوردگي در محيط، از قابليت هاي مهم اختراع مي باشد.
توليد غشاء هاي نانو كامپوزيتي حاوي سوپر اسيد جامد (KH2PO4) به عنوان الكتروليت پيل هاي سوختي هيدروژني، روش توليد غشاء با تعداد بالا حفرهاي و قطر بزرگ براي حفرها پروسه مراحل زير را در بر مي گيرد: 1- توليد يك بستر نازك با شكل سطحي مناسب بر روي ماده مورد نظر براي توليد محصول. 2- ايجاد فيلم نازك آلومينايي بااستفاده از روش توليد الكتروشيميايي بر روي بستر. 3- جداسازي بستر از فيلم آلومينايي. 4- خشك كردن و جداسازي شيميايي فيلم آلومينايي و باز كردن انتهاي حفره هاي فيلم نازك با استفاده روش شيميايي از سوپر اسيد جامد محلول فوق اشباع تهيه مي شود، و سپس غشاء آلومينايي را در محلول فوق اشباع قرار داده مي شود تا رسوب نمك در داخل حفرات تشيكل شود. سپس غشاء توليدي در هوا خشك مي شود.
توليد غشاء هاي نانو كامپوزيتي حاوي سوپر اسيد جامد (KH2PO4) به عنوان الكتروليت پيل هاي سوختي متانولي، روش توليد غشاء با تعداد بالا حفرهاي و قططر بزرگ براي حفرها پروسه مراحل زير را در بر مي گيرد: 1- توليد يك بستر نازك با شكل سطحي مناسب بر روي ماده مورد نظر براي توليد محصول. 2- ايجاد فيلم نازك آلومينايي با استفاده از روش توليد الكتروشيميايي بر روي بستر. 3- جداسازي بستر از فيلم آلومينايي 4- خشك كردن و جداسازي شيميايي فيلم آلومينايي و باز كردن انتهاي حفره هاي فيلم نازك با استفاده روش شيميايي از سوپر اسيد جامد محلول فوق اشباع تهيه مي شود، و سپس غشاء آلومينايي را در محلول فوق اشباع قرار داده مي شود تا رسوب نمك در داخل حفرات تشكيل شود. سپس غشاء توليدي در هوا خشك مي شود.
يك ماده اسيد جامد به عنوان غشاء هدايت كنده پروتون در وسايل الكتروشيميايي استفاده مي شود. موادي كه با نام اسيد جامد شناخته مي شوند مي توانند به عنوان يك نوع از مواد با قابليت قبش پذيري شناخته شوند. يك بخش به عنوان جذب كنننده و بخش ديگر به عنوان دفع كننده كاربري دارد و يا مي توان گفت يك اتصال هادي و يك اتصال غيرهادي دارد. اتصال هدايت كننده در ساختار هدايت پروتون و هدايت الكترون را مي تواند انجام مي دهد. مواد اسيد جامد با فرمول شيميايي كلي MaHb(XOt)c ديده مي شوند. KH2PO4 به عنوان اسيد جامد مورد استفاده در پيل سوختي، با استفاده از روش شيميايي و همزمان رسوب سريع با استفاده از مواد آلي انجام مي گيرد.
توليد نانو غشاء آلومينايي با استفاده از آلومينيوم تجاري با خلوص 99 درصد براي استفاده به عنوان غشاء پيل سوختي، روش تليد غشاء با تعداد بالا حفرهاي و قطر بزرگ براي حفرها پروسه مراحل زير را در بر مي گيرد: 1. توليد يك بستر نازك با شكل سطحي مناسب بر روي ماده مورد نظر براي توليد محصول. 2. ايجاد فيلم نازك آلومينايي با استفاده از روش توليد الكتروشيمايي بر روي بستر. 3. جداسازي بستر از فيلم آلومينايي. 4. خشك كردن و جداسازي شيميايي فيلم آلومينايي و باز كردن انتهاي حفره هاي فيلم نازك با استفاده روش شيميايي.
موارد یافت شده: 6